Om mig

Henrik Tangen [LinkedIn]

Nyfiken dalmas som idag är bosatt i Stockholm. Arbetar till vardags som HR-specialist och har författat fyra böcker som dels används som kurslitteratur på högskolenivå och dels  som inspirationslitteratur för chefer och yrkesverksamma inom HR (se nedan).

Jag har inte till syfte att sälja några koncept eller utbildningar och har heller inget eget företag. Min nyfikenhet och intresse för HR-frågor är grunden för författarskapet och bloggen. Ta gärna kontakt med mig via LinkedIn.

Mina böcker
Professionellt beslutsfattande : hur du som chef och ledare fattar evidensbaserade beslut (2019)

Leta inte i mörkret, tänd lampan! Boken Professionellt beslutsfattande ger dig en översiktlig bild om beslutsfattande inom arbetslivet och belyser hur det kan genomföras på ett mer träffsäkert sätt. Som att trycka på lysknappen innan du kliver in i ett mörkt rum.

Boken lämpar sig som en inspirationsbok till chefer och ledare på olika nivåer som är nyfikna på hur man kan praktisera ett evidensbaserat förhållningssätt i beslutsprocessen. Boken är också lämplig för andra som är beredda att anta utmaningen att föra in ett mer evidensbaserat perspektiv i sitt arbete.

Evidensbaserad HR: från bra till bättre HR leveranser (2015)

Boken ger dig kunskap om vad ett evidensbaserat förhållningssätt innebär och vad en HR-funktion kan göra för att realisera evidensbaserad HR. I boken presenteras en modell som hjälp på vägen. Du får även förslag på vad HR-funktionen kan göra för att synliggöra sina leveranser, hur du kan använda statistiska analyser i HR-arbetet och vad du behöver tänka på när du ska utvärdera HR-leveranser.

Framgångsrika arbetsplatser: en bok om human resurshantering (2013)

Boken belyser betydelsefulla områden som är kopplade till Human Resources Management (HRM) så som grupputveckling, ledarskap, målsättning, motivation, belöning och kommunikation. Men också förändringsarbete, fysisk miljö som strategi, hälsopromotion och personalekonomi.
(Förlag: Prolead förlag)

Skapa och bygga hälsa på arbetsplatsen (2009)

Boken belyser hur du med hjälp av ett hälsopromotivt agerande kan påverka medarbetarnas hälsa, engagemang och produktivitet. Forskningsvärldens teoretiska och empiriska resultat flätas samman med förslag och idéer som är applicerbara ute på arbetsplatserna.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s