Om mig

Henrik Tangen [LinkedIn]

Nyfiken dalmas som idag är bosatt i Stockholm. Arbetar till vardags som HR-specialist och har författat tre böcker som dels används som kurslitteratur på högskolenivå och dels  som inspirationslitteratur för chefer och yrkesverksamma inom HR (se nedan).

Min blogg driver jag på min fritid och utan ekonomisk vinning. Jag har inte till syfte att sälja några koncept eller utbildningar och har heller inget eget företag. Min nyfikenhet och intresse för HR-frågor är grunden för min blogg. Ta gärna kontakt med mig via LinkedIn.

Mina böcker
Evidensbaserad HR: från bra till bättre HR leveranser (2015)

Boken ger dig kunskap om vad ett evidensbaserat förhållningssätt innebär och vad en HR-funktion kan göra för att realisera evidensbaserad HR. I boken presenteras en modell som hjälp på vägen. Du får även förslag på vad HR-funktionen kan göra för att synliggöra sina leveranser, hur du kan använda statistiska analyser i HR-arbetet och vad du behöver tänka på när du ska utvärdera HR-leveranser.
(Förlag: Studentlitteratur)

Framgångsrika arbetsplatser: en bok om human resurshantering (2013)

Boken belyser betydelsefulla områden som är kopplade till Human Resources Management (HRM) så som grupputveckling, ledarskap, målsättning, motivation, belöning och kommunikation. Men också förändringsarbete, fysisk miljö som strategi, hälsopromotion och personalekonomi.
(Förlag: Prolead förlag)

Skapa och bygga hälsa på arbetsplatsen (2009)

Boken belyser hur du med hjälp av ett hälsopromotivt agerande kan påverka medarbetarnas hälsa, engagemang och produktivitet. Forskningsvärldens teoretiska och empiriska resultat flätas samman med förslag och idéer som är applicerbara ute på arbetsplatserna.
(Förlag: Studentlitteratur)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s